Groen productieproces | Amorim Cork Flooring

Groen productieproces

Verder gaan in duurzaamheid

Onze inzet voor duurzaamheid gaat ver. Het gebruik van een natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen is nog maar het begin. De duurzaamheid van Amorim is ook gericht op het productieproces, waardoor het een groen en duurzaam proces wordt.

Hergebruik van afval

Hergebruik van afval

Amorim Cork Flooring heeft een geïntegreerd productieproces geïmplementeerd, waardoor het zorgt voor hergebruik van al het kurkafval en overtollig materiaal, door het te verzamelen, te vermalen en weer op te nemen in het productieproces, wat leidt tot een lagere CO2-voetafdruk.
Er is dus geen kurk- noch restafval, wat een nieuwe dimensie geeft aan de oude stelregel dat "niets verloren gaat, alles wordt getransformeerd".

 

Biomassa

Biomassa

Omdat bij Amorim niets verloren gaat, wordt zelfs het kurkstof dat uit de productielijnen komt, afgezogen en naar silo's geleid waar het wordt verbrand om via biomassa energie op te wekken. Meer dan 60% van de energie die wordt verbruikt in de fabrieken van Amorim, wordt verkregen uit verbrand kurkstof, in een proces dat koolstofneutraal is.
 

Kortere afstanden en proper oogsten

Kortere afstanden en proper oogsten

De extractie van de schors is een handmatig proces, waarvoor geen machines met verontreinigende stoffen nodig zijn. Bovendien bevinden onze kurkbehandelings- en opslagfaciliteiten zich dicht bij het bos, zodat we in deze eerste stap van het proces onze ecologische voetafdruk kunnen minimaliseren.

Niets wordt verspild, alles wordt getransformeerd

Amorim Cork Flooring gebruikt kleine tekstbestanden, cookies, om een optimale ervaring te creëren bij het gebruik van onze website. Door op "Verzenden" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op uw computer en mobiele apparaat vanuit onze website.

Bekijk hier ons privacybeleidhier.