Amorim Groep | Amorim Cork Flooring

Amorim Groep

Amorim Groep

Portugal heeft kurk wereldwijd bekend gemaakt. Het maakte de verbazingwekkende kurkeik onmisbaar voor de wereld en gaf dit wonderbaarlijk materiaal zijn verdiende plaats.

Amorim stond aan de wieg en tevens in het hart van deze wereldwijde expansiebeweging, door te investeren en te geloven in deze uitzonderlijke grondstof. Tegenwoordig is de Amorim-groep de grootste producent en leverancier van kurkproducten.
Het bedrijf begon als een kleine kurkfabriek, opgericht in 1870. Geleid door een groeivisie en -ambitie, heeft de Groep zich beziggehouden met de diversificatie van haar activiteiten in sectoren en geografische gebieden met een hoog groeipotentieel. In de jaren zestig begon het proces om de kurkactiviteiten verticaal te integreren en de activiteiten te internationaliseren.
De Amorim Groep behoudt haar familiale karakter en heeft momenteel een sterke positie in tientallen bedrijven op de vijf continenten in een breed scala van economische activiteiten.
Tegenwoordig is kurk de grondstof bij uitstek in sectoren zoals wijn, duurzaam bouwen, luchtvaart en ruimtevaart, transport, mode, design, sport en eindeloze toepassingen in spraakmakende projecten over de gehele wereld.
Door deze investeringen voegt kurk niet alleen waarde toe aan de producten waarin het wordt verwerkt, maar geniet het ook een nieuwe internationale positie door het veroveren van een markt die steeds meer verlangt naar hoogwaardige natuurlijke producten.
 

10000000 m2

productiecapaciteit

Meer dan een derde

van de wereldwijde kurkproductie

5 800 000 000

verkochte kurkstoppen per jaar

4600

medewerkers

10.4 miljoen €

geïnvesteerd in O&O

837.8M€

omzet

29,000 klanten

 werelds grootste distributienetwerk

Het kloppende hart van kurk

Amorim Cork Flooring gebruikt kleine tekstbestanden, cookies, om een optimale ervaring te creëren bij het gebruik van onze website. Door op "Verzenden" te klikken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op uw computer en mobiele apparaat vanuit onze website.

Bekijk hier ons privacybeleidhier.